Basket är en av världens populäraste sporter och NBA en av världens mest berömda ligor. Och således ett väldigt vanligt objekt inom sportsbetting att betta utan svensk licens på basket. Eftersom det är så pass stor och populär sport och liga så är det extremt svårt att slå marknaden. Spelbolagen har grym koll på NBA och därför krävs det yttersta av dig för att kunna ge dig in i detta träsk.betta på basket

Självfallet handlar det först och främst att besitta den största möjliga kunskap om spelet, lagen etc. Men det är inte allt. Det krävs även självdisciplin, spelstrategier, money management och väldigt mycket tid. Först och främst ska bestämma dig vad för typ av sportsbetting-spelare du ska bli. Antingen en som uteslutande går på statistik och egentligen besitter noll kunskap inom basket. Och istället lägger all fokus på utstick och hitta värde i odds. Eller en som följer varje match, läser allt du kommer över hos lagen och gärna lägger många live spel på matcherna. 

Häng med oss på Ballgamebetting.com och våra tips på hur du ska lyckas inom basket och sportsbetting. 

1. Skaffa dig kunskap

Man kan aldrig besitta för mycket kunskap inom någonting, inte minst i basket. Är du en spelare som fullkomligt älskar sporten och kommer följa många matcher med live betting så är kunskap a & o. Det gäller att ha koll på självklarheter som lagets styrkor och svagheter, nyförvärv etc. Genom live betting kommer du kunna se många potentiella värdespel. Att följa en match i realtid är nödvändigt fall du ska syssla med sportsbetting live. Eftersom allting handlar om sekundfärsk information. Och med den information du redan besitter kommer ditt live bettande underlätta rejält. Dessutom ges du chans att sälja av ditt spel fall du är fel ute.  

Det finns bara ett litet problem, USA ligger i helt andra tidzoner och det innebär att de flesta matcherna sänds mitt i natten. Så att aktivt syssla med live betting innebär att du måste dedikera dig fullt ut, och då passar sällan det vanliga 7-16 arbetet ganska illa.

2. Spela med hjärnan

Det kan låta som en självklarhet men för många eller rättare sagt nästintill alla svenskar så lägger man in egna värderingar och känslor vilket ofta leder till att du spelar på ditt favoritlag gång efter gång. På så vis blir du inte långvarig i branschen. Istället gäller det att använda matematiska formler och ekvationer när du räknar ut värde på odds och mycket jämförande mellan olika spelbolag.

Att spela på odds med spelvärde och använda money management är två superviktiga aspekter för att lyckas i spelbranschen. Oavsett om laget A ska slå laget B så kan du inte spela till vilket odds som helst. Det gäller räkna ut hur många gånger A slår B i paritet till vilket odds som erbjuds. Att spela med money management innebär du inte ska spela med hela kassan utan endast runt 2-3 % per spel av din totala spelplånbok. betta på basket

En spelare som inte besitter disciplin och självbehärskning kommer få det väldigt svårt när motgångar kommer. För det kommer dyka upp, förr eller senare. Oavsett hur mycket information du sugit in är det många paralleller som spelar in för att ett spel ska sitta inom ball game.

3. Särskilda bettingtips inom NBA 

Genom historien har det visat sig att lag har svårt komma ur sina formkurvor, oavsett fall det rör sig om vinst eller förlust så är ett lags formkurvor viktig. Till rätt odds ska du därför spela på lag i momentum. Håll även på lagens spelschema då det under säsongen förekommer många matcher på få dagar. Och med tanke på hur stort USA innebär det långa resor för lagen. Vilket genererar i trötta spelare även fast de är elitidrottsmän. Det är trots allt 82 matcher i NBA. Vilket innebär att stjärnspelarna kommer stå över och vila i flera matcher.

Att spela på totala poängen i matcher är ett vanligt sportsbetting spel. Här finns det pengar att tjäna. Och enklast gör du genom att följa statistiken. Och se vad lagen snittar mot varandra, på hemmaplan och på bortaplan. Och gärna över en längre tid. Här gäller det även att använda sig av stjärnspelarnas poängproduktion för att försöka förutspå utgången av matchen. Många hobbyspelare tenderar att enbart spela överspel i basket. Eftersom det är ”roligare” att jobba in poäng. Därför kan det ofta finnas fint värde på underspel. 

Enligt statistiken genom historien är lagen bättre på hemmaplan. Men hemmaplansfördelen har sjunkit genom åren och är nu nere på runt 55 %. Varför vet ingen men antagligen är det mestadels psykologiskt. Vissa lag är statistiskt sett även sämre på hemmaplan. Därför gäller det att mata i sig sådan statistik och kan därefter göra bra pengar. 

Basket i Sverige och världen

Basket har historiskt sett inte varit så populärt i Sverige. Desto populärare är sporten i länder som USA, Kina, Spanien, nere på balkan samt i öststatländerna. I NBA är den största stjärnan och självklara konung LeBron James. Sedan följer prinsarna Kevin Durant och Stephen Curry. Basket och NBA är en av de fyra största sporterna i landet tillsammans med ishockey, baseball och amerikansk fotboll.betta på basket

Sveriges största och enda basketproffs i NBA är Jonas Jerebko. Han har spelat i världens största liga i över 10 år och betat av klubbar som Detroit Pistons, Boston Celtic och Utah Jazz. Men för närvarande spelar han i toppklubben Golden State Warriors. Där han är klubbkamrat med nyss nämda Curry och Durant. Golden State Warrirors har vunnit mästerskapet i två raka år, 2017 och 2018. Och vann även 2015. Så bättre chans till en NBA-ring har inte Jerebko. Vi på Ballgamebetting hoppas verkligen att han till slut får sin mästerskapsring. 

Det finns över 400 miljoner basketspelare registrerade världen över. Sedan är det väl det trippla antalet människor som hobbyspelare på världens planer. Allt som krävs är en boll och något som liknar en korg. 

Betta på basket online hos svenska spelbolag

Alla spelbolag på nätet erbjuder odds på basket. Oavsett fall du vill spela på basket i Sverige eller på exempelvis NBA i USA så finns det hos så gott som överallt. Så pass stor sport är basket. Förutom nyss nämnda ligor så går det självfallet spela på exempelvis italienska, tyska, ryska eller i stort sett hela Europas största ligor. Lägg därtill alla mästerskap som OS, VM, EM och europeiska turneringar. Dessutom är dambasket enormt stort i världen och genererar i stort intresse. Alla svenska spelbolag erbjuder spel på basket. Bara rabbla upp som bland annat Nordicbet, LeoVegas, Unibet, Expekt, Betsson och många fler. 

Hos dessa spelbolag är det allra vanligaste att spela på money line. Alltså på hemmaseger eller bortaseger. Och money line, eller ML, innebär att det är inklusive övertid. För en match i basket kan inte sluta oavgjort. Utan vid X blir det automatiskt övertid. Ett annat vanligt spelobjekt är över eller under i antalet poäng. Totalpoängen är ett väldigt vanligt statistiskt spelobjekt som vi tidigare nämnt.

Övriga vanliga objekt är olika handikapp. Där favoriter oftast kan erbjudas handikapp på runt -7 när de möter mindre bra lag och liknande. Något som kan rekommenderas är höga handikapp på det sämre laget eftersom storlagen, allt som oftast, vilar sina stjärnor i slutet av matcherna och kastar in sina reserver. Reserverna är inte på något sätt dåliga men statistiskt sett brukar det sämre laget knappa in och på så vis sitter det höga handikappet.

Det går även spela på spelarpoäng. Hur många rebounds, poäng och assist som en enskild spelare gör. Där handlar det ofta om statistik och form.  

Summering

Kunskap och mycket nedlagd tid är a & o för att lyckas inom betting i basket. Det är omöjligt att bara chansa in matcher eller bara spela på storlagen. Tid och kunskap kan generera i pengar men det är 1/100 som lyckas.

Ta hjälp av oss på Ballgamebetting.com.

Stort lycka till önskar vi!

Missa inte vår artikel om casino bonusar!